SeriPrint Svendborg ApS

Græsholmevej 68
5700 Svendborg
Fyn, Danmark

Tlf.: +45 6221 3985
Mobil: +45 2812 9248
CVR: 38 64 32 66
Email: info@seriprint.dk
Copyright © 2012-2022

Sitemap

Generelle normer

Idet det serigrafiske tryk / silketryk er et decideret håndværk, hvor vi har hver enkelt materiale / emne i hånden af flere omgange, og for hver farve der bliver påtrykt, kan variationer i trykket forekomme.

Nogle emner kan eksempelvis være pulver-lakerede på en måde, så variationer ikke helt kan undgås - Hvorimod streamers eller acrylplader kan sygne ens.

Derudover kan farveforskelle også opstå alt efter hvad materiale, der trykkes på – på trods af, det er samme pantone nr. og nøjagtig samme bøtte, farven kommer fra. Derfor vil det altid være anbefalelsesværdigt at vedlægge en farveprøve v/ bestilling.

Farven trykkes gennem et stykke stof, hvor man kan opleve trådenes retning i vævningen fremkommer. Her taler vi petitesser, som typisk ikke er synlige for øjet. Derudover kan der under trykningen sætte sig et støvfnug eller skidt – sandkorn fast i enkelte tryk som, som sådan i målestoksforhold kan defineres som ubetydeligheder, men de vil dog uden tvivl forekomme, og er en del af serigrafiens og silketrykkets betingelser.

Derfor skal der påregnes 1-5 % (alt afhængig af materiale / emner) ekstra materiale til ”fejl” tryk. Da variationer ikke helt kan undgås. Herved kan man i en vis udstrækning gardere sig mod for store udsving af trykkets beskaffenhed og kvalitet